Report 3. kolo

20.09.2009 19:44

 Colgate Team  -  FC Omega Brno  2:2 (2:0)

 

Až do Zastávky u Brna se vydali hráči Omegy na půdu týmu Colgate.  Domácí celek( dříve jako FK Serpens) nastoupili v hojném počtu a s velkou chutí doma zabodovat. Pro FC Omegu to byl premiérový zápas na hřišti soupeře s výhodou, že jsme zhruba očekávali, jak silný soupeř je a to z důvodu toho, že jsme s tímto soupeřem odehráli přátelské utkání. Nyní ale k samotnému dění:

Ze začátku byla znát nervozita na našich kopačkách a nedokázali jsme se pořádně prosadit na malém hřišti, na kterém nám trvalo se aklimatizovat. Dělali jsme zbytečné chyby, které se nám později v první půli vymstili. Domácí celek nás tlačil a kolikrát při nás stálo samotné štěstí, že útočníkům Colgate chyběl krok, dva na zakončení. V úvodu zápasu se bohužel zranil i útočník Tomáš Osička a tím pádem na střídání jsme měli pouze jednoho hráče. Zhruba v polovině prvního poločasu kopali domácí trestná přímý kop, nejspíše špatná postavena zeď a střela, která pod nohama hráče Lukáše Otruby znamenala gól a vedení pro Colgate-1:0. O to víc to pro nás bylo nepříjemné, když to byla první střela mezi tyče. Druhý gól do naší sítě padl po závaru před bránou, kdy domácí hráč se s balónem „nemazlil“ a poslal ho z pravého křídla přímo do šibenice-2:0.

Do druhé části hry jsme byli plně rozhodnuti zápas otočit v náš prospěch a navíc s nacvičeným signálem, který se stal rozhodujícím. Od prvního hvizdu jsme presovali a nedali soupeři moc prostoru k vytvoření nějaké pohledné akce, výjimkou byla tyčka, která byla pro naši psychiku víc než důležitá. Po eliminaci soupeřových akcí či jejich náznaku, přišla naše satisfakce. Prvním náznakem bylo krásné břevno Kottase. Poté rozehraný roh, který zahrával kapitán Chudoba, Kottas poslal přesný pas na Otrubu a ten trefil technickou střelou k tyči snížil-1:2. Soupeře tento signál naprosto omámil a nás to maximálně vyhecovalo k ještě lepšímu výkonu. Chuť bojovat, týmový duch, ale hlavně touha nenechat venku všechny body vyústila další brankou. Lukáš Otruba zatáhl balón po levé straně hřiště, natáhl na sebe pozornost protihráčů a krásnou křížnou přihrávkou nahrál nabíhajícímu Lukáši Bradovi a ten dynamickou střelou mezi nohy brankáře vyrovnal na 2:2. Ke konci se do rychlého brejku dostal Kottas s Tomášem Hladným, kdy první jmenovaný obešel protihráče. Tím se dostali do přečíslení a druhý jmenovaný sbíhal po lajně, kam dostal luxusní přihrávku, kterou ale bohužel nedokázal proměnit v rozhodující gól. Zbytek zápasu se již odehrával v poklidném tempu a oba celky byly spokojeni za dělbu bodů.

Sestava:

Kadlec - Ondruš, Hladný – Chudoba (c), Kottas - Osička, Brada, Otruba

 

Autor: Rudolf Chudoba

 

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

TOPlist